Personalia

PERSONALIA 

DEZE SITE IS TEVENS DE SITE VAN HET BOOMTOWN JAZZ QUINTET

Kees Oosterwijk heeft saxofoon gestudeerd op het conservatorium in Groningen.  Hij heeft daarnaast onder andere op het conservatorium van Zwolle les gehad van Ferdinand Povel, de nestor van de Nederlandse jazz-saxofoon.

Door de jaren heen heeft Kees Oosterwijk met talloze bekende en minder bekende musici gespeeld. Hij is een veelgevraagd saxofonist met name om zijn fantasierijke, lyrische improvisaties.

Hieronder volgens de verschillende categoriën. Op de pagina Muziek Kunnen uitgebreider diverse video- en audio-opnames beluisterd worden.

 

Om te beginnen zijn oude Jazz Quintet uit de Tachtiger jaren van de vorige eeuw, HOOGSTENS 5, met Theo Hoogstins (In Memoriam) op bas en met Jeroen Zijlstra (Durgerdam Slaapt...) op trompet.

 

 

Momenteel is hij, naast zijn saxofoon ook op EWI (Electric Wind Instrument) gespecialiseerd. Het is een prachtig instrument (synthesizer-saxofoon) met vele klankkleuren (200 geluiden) en 8 (!) octaven. Het instrument is naast een geweldig solo-instrument, tevens veelzijdig in orkestratie-mogelijkheden. Voorbeelden kunnen beluisterd worden hieronder bij de muziek van het Boomtown Jazz Quartet: BUZZ en in de afdeling muziek van deze site: Nature Boy.

Kees speelt met veel plezier in kleine combobezetting  met bas, gitaar en saxofoon, eventueel met slagwerk of zang er bij. Daarnaast is hij een veelgevraagd sectie-speler en solist voor bigband, jazz-band, lounge-band en popformaties op alt- en tenorsaxofoon. Hij is gepokt en gemazeld in blazerssectie-werk in Jazz- en popmuziek. Verder is hij veelgevraagd sessie-leider. Hij is te horen op diverse cd's. Zijn eigen cd's "People Time" en "Late Night Voyage" kunnen op aanvraag toegezonden worden. Zijn laatste recente CD "Late Night Voyage" bevat grotendeels eigen werk en is een mix van tenorsax en EWI in diverse combo-bezettingen met jazz, smooth-jazz en latin. Het is muziek met een heerlijke ambiance en is geschikt voor zowel podium als voor de privé-sfeer.

Offerte en muziek-demo kunnen opgevraagd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon: 06-14701001.

Een aantal van de orkesten en ensembles waarin Kees Oosterwijk gespeeld heeft:
Bigband : de Frank Grasso- Bigband, de Laundry-bigband (Hilversum), en op de eerste tenor bij de Frits Landesbergen Bigband,   e.v.a. 
Kleinere bezettingen: Trio Voyage (wordt geboekt bij muziekhandelaar Musy-trade), het Boomtown Jazz Quintet (een te gekke fusionband) en een spetter van een popformatie: "Freak Out"

Muziek van de met Bigband

 

 

HET BOOMTOWN JAZZ QUINTET

Mijn huidige band: het Boomtown Jazz Quintet (BTJQ) met bassist Peter Schrooders, Pianist Guus Essers, gitarist Harald Koll en slagwerker Tom Gruijters. Reeds vele live-opnames zijn van dit quartet op YouTube te vinden. Het is een echte podiumband met meteen de mogelijkheid van sfeerrijke muziek. Komt dat zien, komt dat horen! We zij zeer veelzijdig. Fusion, heerlijke jazz, funk, latin, pop. Kan op aanvraag met zangeres. Geschikt voor spetterende podiumoptredens, festivals, bedrijfsfeesten, ook privé-party. verzoeknummers vantevoren aanvragen, etc, etc. We bestaan momenteel bijna een jaar en hebben inmiddels tientallen optredens uitgevoerd met veel succes. We zijn nu nog betaalbaar!!

Een tweetal mooie muziekvoorbeelden van het Boomtown Jazz Quintet:

 

 

 

 

 

En tenslotte nog het  Kees Oosterwijk Trio met bassist Lucas Suringar en gitarist Floor van Os met heerlijke ambiente jazz op kamermuziekniveau (triobezetting, geen slagwerk).

 

optredens boeken:

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

tel.: 06-14701001

 

 


.